Nivalis Keçiboynuzu PekmeziNivalis Keçiboynuzu Pekmezi

Nivalis Keçiboynuzu Pekmezi

Whatsapp

ÖNENMLİ NOT: NİVALİS FİRMASI TARAFINDAN YENİ PAKETLENEN ÜRÜNLERİN ETİKETİNDE "Nivalis Keçiboynuzu Özü" ŞEKLİNDE YAZMAKTADIR. ÜRÜNÜN İÇERİĞİNDE HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YOKTUR.

Tokat merkezli AweCemre firmasının üretmiş olduğu Nivalis marka Keçiboynuzu Pekmezi, piyasada Çikolata Tadında Pekmez olarak satışı yapılmaktadır. Bu tat farkı ile diğer keçiboynuzu pekmezlerinden ayrılmaktadır. Ayrıca piyasada müdavimi çok olan bir üründür. Ürün içerisinde 800gr pekmez bulunmaktadır. Kesinlikle glikoz bulunmamaktadır.  Tamamen doğal yöntemlerle üretilmektedir. Ürün hakkında bilgi verdikten sonra üretimin yapıldığı hammadde olan Keçiboynuzu ile ilgili bilgi vermek istiyorum.

Keçiboynuzu, diğer ismi ile Harnup, Latince ismi Ceratonia siliqua olan bitki içinde bulundurduğu iri çekirdeklerinden de anlaşılacağı gibi baklagiller familyasında yer alır. Akdeniz iklimi içerisinde yabani olarak çalı yada ağaç formunda yetişen Keçiboynuzu yaz kış daima yeşil bir ağaçtır. Uzun ömürlü ve 10 metreden daha uzun ağaçlardırlar. Keçiboynuzu ağacı en erken 15-20 yıl arasında meyve vermeye başlar.

Akdeniz kıyılarında, Kıbrıs adası, Libya ve ABD'nin Kaliforniya bölgesinde bulunur. Türkiye'de Antalya'nın Alanya, Manavgat, Gazipaşa ilçeleri ile Mersin'nin Anamur, Erdemli, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Silifke ilçeleri ile Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçeleri dolaylarında küçük veya büyük gruplar halinde yetişmektedir.

Keçiboynuzu meyveleri öksürük ilaçlarında kullanılmaktadır. Çiğneme tütününde aroma vermesi için katılmaktadır. Keçiboynuzu meyvesinden ayrıca Nivalis Keçiboynuzu Pekmezi gibi pekmez üretimi yapılmaktadır. Tohumlarından çıkarılan balsam, tekstil sektöründe apreleme (Apre genel olarak boya ve/veya baskı işlemlerinden sonra kumaşa uygulanan kimyasal ve mekanik işlemlere verilen addır.) için kullanılır. Ayrıca gıda sektöründe çikolatalarda tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Bunların yanında afrodizyak etkisiyle, cinsel gücü artırdığına inanılmaktadır.

Ayrıca geldiğimiz şu dönemde bile halen dilimizden düşmeyen “iki dirhem, bir çekirdek” lafının kaynağıda Keçiboynuzudur. Hikaye şöyledir;

“Keçiboynuzu çekirdeği, doğada ağırlığı değişmeyen bir tohumdur. Bütün tohumlu bitkilerden yalnız keçiboynuzu uzun süre suda bekletildikten sonra filiz verebilir. Bu hem çok kuruduğu ve meyvesinden çıktıktan sonra son ve sabit ağırlığını aldığı için, hem de içine su alma olasılığı çok az ve çok uzun zamana bağlı olduğu içindir. Bu nedenle Araplar, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde ağırlık ölçüsü olarak kullanılmıştır. Onaltı tanesi bir dirhem eder. Dirhem, değişmekle birlikte 3 gr. ağırlığı temsil etmektedir. Satıcı iki dirhemlik (32 çekirdek) bir şey satarken lütfedip 1 çekirdek fazla tartarsa bu, malı alanın itibarını gösterir. Olağandan fazla giyinen, süslenen vb. kişilere iki dirhem bir çekirdek denmesi bundan kaynaklanmaktadır.”

Müşteri Değerlendirmeleri

Öne Çıkan Ürünler